Genieten van klassieke auto’s tijdens 24ste Venniper Koninginnerit

11 april 2024

Liefhebbers van klassieke auto’s kunnen hun hart weer ophalen bij de start van Venniper Koninginnerit op zondag 21 april. De Koningin van Nieuw-Vennep, Birgit Cramer van den Bogaart, geeft om 09.00 uur het startschot voor de 24ste VKR. De start vindt plaats bij De Rustende Jager.

De Venniper Koninginnerit, een jaarlijks terugkerend evenement, neemt de deelnemers mee langs adembenemende landschappen en pittoreske locaties, een ware traktatie voor zowel bestuurders als navigatoren en bijrijders.

Na een dag vol spannende kilometers, verwelkomt speaker Dirk Molenaar de deelnemers vanaf 15.00 uur bij de finish. “Het belooft een feestelijke sfeer te worden terwijl deelnemers hun avonturen delen en herinneringen ophalen aan de dag”, aldus Michael Reuling, mede-organisator van de Venniper Koninginnerit.

Er worden prijzen uitgereikt in verschillende categorieën, waaronder de Sportklasse, Tourklasse en de verschijningsprijs, waarbij de deelnemers worden beloond voor de outfit die matcht met hun klassieke auto. Dit jaar doen er weer diverse bijzondere bolides mee, waaronder een Tatra, een Porsche 911 in Rijkspolitie uitvoering en de Lancia Beta Zagato.

“Dit evenement laat de passie voor klassieke auto’s zien en biedt gelegenheid om samen te komen en te genieten van alles wat deze prachtige voertuigen te bieden hebben,” zegt Reuling. “We kijken ernaar uit om deelnemers te verwelkomen voor een dag vol plezier, avontuur en gezelligheid.” 

Meer informatie over deelname en het programma is te vinden op www.vkrit.nl.

Bron: Foto Ria Meuleman