Over de rit

D

De Venniper Koninginnerit kent zijn oorsprong in 2000, toen Paul van ’t Hullenaar en Thomas Hendriksen het initiatief namen om een bescheiden klassiekerrit te organiseren. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt de rit ieder jaar plaats rond Koninginnedag. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot één van de grotere klassiekerritten van Nederland, met zo’n 130 equipes.

In 2009 nam het oude bestuur na 10 jaar trouwe inzet afscheid. Een nieuw bestuur nam haar plaats in om van deze bijzondere klassiekerrit een nog mooier evenement te maken.

Om zowel sportieve als gezelligheids rijders van dienst te zijn, is de rit onderverdeeld in een sport- en tourklasse.

In de sportklasse speelt het wedstrijdelement een grote rol. Met name het navigeren in verschillende vormen en het deelnemen aan regularities maakt de rit extra spannend. Voor deze rit is de ritprijs te winnen. U vindt het reglement voor de sportklasse onderaan deze pagina.

De tourrit is zoals de Venniper Koninginnerit ooit begonnen is. Een gezelligheidsrit met een klein wedstrijdelement in de vorm van vragen die beantwoord moeten worden. In deze rit kan onder meer de verschijningsprijs gewonnen worden. Wij verwachten dat u veel aandacht besteedt aan uw outfit, passend bij de auto. U vindt het reglement voor de tourklasse onderaan deze pagina.

De route van beide ritten kruist elkaar op verschillende punten. Om de gezelligheid er in te houden vindt de lunch voor beide ritten plaats op dezelfde locatie.

De Venniper Koninginnerit heeft een naam opgebouwd onder fervente rally-rijders in Nederland en buitenland (deelnemers Tulpenrallye en Mille Miglia) als een gezellig evenement, met veel aandacht voor rijder en auto, maar vooral ook vanwege de kwaliteit van de routes en de organisatie. Daar zijn we trots op en daagt ons uit om ons jaar op jaar verder te verbeteren. 

Onderaan deze pagina vindt u onze vrijwaring en voorwaarden voor deelname aan de Venniper Koninginnerit.