Na twee jaar afwezigheid: 24 april weer een Venniper Koninginnerit

10 april 2022

 

De traditie van de jaarlijkse Venniper Koninginnerit werd doorbroken door Covid. Maar dit jaar verschijnen er op zondag 24 april maar liefst 140 equipes aan de start van de 21e Venniper Koninginnerit. De rit start en finisht in Nieuw-Vennep.

De eerste klassiekers arriveren in de ochtend op het parkeerterrein van De Rustende Jager aan de Venneperweg. Daar zijn zeer exclusieve bolides te bewonderen, zoals een Chevrolet Master Deluxe uit 1932, een Buick Super Carrera Panamericana uit 1952 en een zeer exclusieve Delahaye 135 M Chapron uit 1950. Maar ook iconen als de Corvette, de Eend, de Kever en de Jaguar E-Type ontbreken niet. Het startschot wordt om 9.00 uur gegeven door de koningin van Nieuw-Vennep, Juliëtte Molenaar. Daarna neemt speaker Roland Tameling het woord. De autojournalist met een zwak voor klassiekers is bekend van onder meer het AD en De Ondernemer en zal met zijn enthousiasme de toeschouwers meer vertellen over de bijzondere auto’s die aan de start verschijnen. Rond 10.30 uur is de laatste deelnemer vertrokken.

De route van ongeveer 150 kilometer is uitgezet door Fred Hak en voert langs prachtige wegen door Nederland. De precieze route van Sport- en Tourklasse blijft tot de dag van de rit strikt geheim. Rond 15.00 uur finishen de eerste equipes bij De Rustende Jager, alwaar speaker Dirk Molenaar de deelnemers opwacht. Ook hier zijn toeschouwers, jong en oud, van harte welkom om te genieten van de prachtige oldtimers, de muziek en de gezelligheid.

De Venniper Koninginnerit mocht dit jaar ook een nieuwe sponsor verwelkomen. Van Poelgeest BMW en MINI Heemstede verbindt haar naam aan het klassiekerevenement en stelt twee auto’s beschikbaar aan het bestuur en meerijdende pers. Voorzitter René Enthoven over de samenwerking: “Van Poelgeest heeft twee merken in huis waar het hart van menig petrolhead sneller van klopt. Het is mooi om te zien dat het bedrijf in een tijd van nieuwe ontwikkelingen ook de oude techniek en historie omarmt.”

Tijdens het evenement is de Venneperweg ter hoogte van De Rustende Jager afgesloten voor doorgaand verkeer. Bussen rijden om. Meer informatie is te vinden op www.vkrit.nl.