Rit in september gaat NIET door

10 juli 2020

Zoals u weet stond dit jaar de 21e Venniper Koninginnerit gepland op 19 april 2020. Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 waren wij genoodzaakt deze rit te annuleren. Wij hebben toen besloten de rit in het najaar op zondag 20 september te organiseren. 

De huidige regelgeving en versoepelingen zouden de rit zelf gezondheidstechnisch mogelijk maken. Tóch hebben wij afgelopen week als bestuur het besluit genomen om ons evenement te verplaatsen naar zondag 25 april 2021 (onder voorbehoud van de Formule 1 kalender).

De afgelopen maanden hebben wij diverse scenario’s uitgewerkt om het evenement mogelijk te kunnen maken. Echter zien wij als bestuur geen mogelijkheid om de 1,5 meter maatregel goed na te kunnen leven.
Tevens zou deze maatregel ernstig afbreuk doen aan het karakter van ons evenement. Hoewel de route een heel belangrijk onderdeel is van deze dag, kenmerkt het evenement zich, zoals u weet, door de koffie-gezelligheid, onbezonnen met geïnteresseerden op - of onder - de motorkap te hangen, het samenzijn en de feestelijkheden bij de start, lunch en finish. Naast beperkingen voor onze deelnemers en vrijwilligers, zou het betekenen dat wij ook geen toeschouwers tot het evenement kunnen toelaten.

Alles afgewogen hebbende zijn we tot de conclusie gekomen dat wij deelnemers niet de onvergetelijke dag kunnen geven die wij normaliter met elkaar weten neer te zetten. Derhalve komt de rit op 20 september te vervallen en schuiven we de 21e editie door naar zondag 25 april 2021. Equipes die een startplek gereserveerd hebben zetten wij automatisch om in een startplek voor 2021

Wij kijken er naar uit om u in 2021 te verwelkomen en hopen dat u er wederom met ons een fantastische dag van wil en kunt maken!

Het bestuur van Stichting De Venniper Koninginnerit.