Venniper Koninginnerit jubileum met 140 klassieke auto's

13 april 2019

NIEUW-VENNEP De Venniper Koninginnerit, op zondag 28 april, beleeft dit jaar haar 20ste editie. De rally met klassieke auto's is uitgegroeid tot een professionele en een van de meest toonaangevenden in Nederland. Vanwege het jubileum wordt het feest rond de finish bij De Rustende Jager wat uitbundiger.

In 2000 bedachten oldtimerliefhebber Paul van 't Hullenaar en Paul Ittmann, een groot kenner van klassieke auto's, dat de vele oldtimers in Haarlemmermeer met een toerrit voor een leuk evenement zouden kunnen zorgen. Al snel sloot Thomas Hendriksen zich bij hen aan en mede dankzij de onmisbare sponsoren zag De Venneper Koninginnerit het levenslicht. Een rally met auto's van voor 1975, gehouden op de zondag het dichtst bij Koninginnedag.

SAMENWERKING Het was een succes en het idee van de vriendenclub werd steeds groter en staat nu op alle landelijke kalenders. Het eerste bestuur bleef tien jaar aan.
'Kort voor de tiende rit benaderde Thomas Hendriksen mij om het stokje over te nemen", vertelt René Enthoven, voorzitter van Stichting Venniper Koninginnerit. "Het bleek om het hele team te gaan, dat was even schrikken. Samen zochten we nieuwe mensen. We konden terugvallen op het oude bestuur, alles was netjes georganiseerd, maar de start was echt een uitdaging. Voor de elfde rit gingen we met een heel nieuw team aan de slag, met Madeleine den Ouden als secretaris. Begin dit jaar nam Heidi Witjes het van haar over. We hebben een heel prettige samenwerking van mensen met verschillende achtergronden en hun eigen kwaliteiten".

Was de lunch tijdens de eerste rit een picknick, nu genieten de deelnemers al jaren van heerlijke lunches op prachtige locaties. In dit jubileumjaar worden ze ook met extraatjes verrast. Enthoven prijst de tientallen vrijwilligers die rond en tijdens de rit druk in de weer zijn met van alles en nog wat. Hij is ze zeer dankbaar. "En heel veel sponsors zijn bereid om mee te doen, waaronder VW en Audi dealer A Point in Hoofddorp, die onder meer zorgt voor de persauto (voor deze krant, red.), The Classic Way uit Hilversum, die mensen met pech weer de weg op helpt, en Jan Broertjes van HSC uit Nieuw-Vennep, die ondernemers bereid heeft gevonden met hun klassiekers vrijwilligers delen van de route mee te laten rijden".

LIVE BAND Dit jaar is de start bij Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Professional Fred Hak heeft een prachtige route uitgezet, die geheim blijft tot net voor de start. De Sportklasse kent tal van uitdagingen. De Tourklasse kan wat meer genieten van de omgeving. Omdat het publiek 's morgens het spektakel rond de start in het dorp moet missen zal het feest bij de finish uitbundiger zijn. De eerste auto's zijn rond 15.00 uur te bewonderen bij de finish voor De Rustende Jager. Live band Twips vermaakt het publiek met chansons, bolero's en calypso's en meezingers, ook op verzoek, terwijl er gelegenheid is voor een hapje en drankje.

De prijsuitreiking vindt plaats rond 17.30 uur. De lijnbus wordt de hele dag omgeleid via de Bosstraat. Rustende Jager, Venneperweg 471, Nieuw-Vennep. www.vkrit.nl.

Ria Meuleman

foto-ria-meuleman.jpg

Bron: https://hcnieuws.nl/lokaal/venniper-koninginnerit-jubileum-met-140-klassieke-autos-578081