Zonovergoten Venniper Koninginnerit groot succes

23 april 2018

Afgelopen zondag vond de 19e Venniper Koninginnerit plaats. Een jaarlijkse klassiekerrit voor auto’s van 40 jaar of ouder. Dit jaar verschenen 132 oldtimers aan de start bij De Rustende Jager in Nieuw-Vennep en was er een hoop bekijks bij de finish.

 

Na het startschot van Kees Tebbens en Jan de Groot van De Meerse Accountants en Adviseurs, al 15 jaar sponsor van het evenement, vertrokken de klassiekers één voor één. Vanwege het mooie weer waren in de ochtend al veel toeschouwers op de been om al het moois te aanschouwen. Na de start kregen de equipes instructies om naar CTS GROUP te rijden. Hier ontvingen de Tourklasse- en Sportklassedeelnemers  de routeboeken. Daarna voerde de route richting Leimuiden, Zevenhoven, Montfoort en IJsselstein naar de lunchlocatie De Landgoederij in Bunnik.

 

In Bunnik stond een heerlijke lunch met streekproducten klaar. Na de tussenstop vertrokken de deelnemers richting Utrecht, Loenen aan de Vecht en Abcoude. Hier trakteerde de hoofdsponsor op een lekker verfrissend ijsje. Via de Waver, Uithoorn en De Kwakel keerden de equipes terug bij de finish in Nieuw-Vennep. Easyslim.nu in Nieuw-Vennep regelde evenals vorig jaar een klassieke bus. Ditmaal een klassieke Leyland VIP-bus mee uit 1963, die regelmatig werd ingezet voor het koninklijk huis, maar nu op koninklijke wijze de buspassagiers van de Venniper Koninginnerit meenam.

 

Bij de finish was al aardig wat publiek op de Nuna7 afgekomen. Deze solarauto van TU Delft was op uitnodiging van de Rabobank naar De Rustende Jager gekomen. Ook de Stichting Wensenambulance en een oude techniekauto van de NOS waren aanwezig en trokken veel bekijks. Rond vijf uur arriveerden de laatste deelnemers onder toeziend oog van de Koningin van Nieuw-Vennep, Laila Bouterse. In de Tourklasse won de equipe van Hugo van Luling, die achterin zat terwijl zijn dochter Mirna en kleinzoon Stijn de route uitstippelden in de Ford Mustang. In de Sportklasse ging de derde prijs naar equipe Donders/Zuidwijk in een MG B. De tweede prijs ging naar Verzijden/Hoogweg in een Peugeot 504 Cabrio. Zij reden tevens het meest nauwkeurig in de regularity proef met slechts één kilometer verschil en wonnen daarmee een cadeaupakket met schaalmodel van de nieuwe sponsor CTS GROUP. De eerste prijs ging dit jaar naar equipe Emmelot/Haket in de Triumph TR4a-IRS.

 

Veel deelnemers besteden ieder jaar aandacht aan hun outfit en maken daarmee kans op de verschijningsprijs, aangeboden door Lexpoint. Dit jaar viel onder meer de hippie Volkswagen Transporter op, maar ook de douaniers in de Renault 4. Winnaars waren dit jaar Van de Poppe/Leen in een andere Volkswagen Transporter met op de zijkant ‘Worst van Kroon - buitengewoon’. Zij hadden hun slagersjas en klompen aangetrokken en deelden vanuit de rijdende auto worst uit aan de omstanders.

 

Na de prijsuitreiking nam het bestuur afscheid van secretaris Madelène den Ouden. Na de lovende woorden van voorzitter René Enthoven mocht zij nog een groot applaus van het publiek in ontvangst nemen. De deelnemers waren zeer te spreken over de goede organisatie, prachtige route uitgezet door Fred Hak en de gezellige sfeer. Des te meer reden om de lat tijdens de jubileumrit op 28 april 2019 nog iets hoger te leggen.