Duurzaamheid en oldtimers ontmoeten elkaar tijdens Venniper Koninginnerit

16 april 2018

Aanstaande zondag 22 april vindt de 19e Venniper Koninginnerit plaats. Dit jaar verschijnen er weer ruim 130 auto's van 40 jaar en ouder aan de start in Nieuw-Vennep.

De rit staat al lang op vele landelijke klassiekerrit agenda’s en zit ieder jaar opnieuw ‘vol’. Deelnemers komen niet alleen uit onze regio, maar ook van ver daarbuiten. Er zitten wederom prachtige bolides onder de deelnemende equipes. Denk bijvoorbeeld aan een Singer Le Mans (1935), Riley RMF (1953) en Alfa Romeo 1900 CSS (1957).

Naast zeer exclusieve klassiekers zijn er ook andere oldtimers die menigeen zal kennen, zoals de Volkswagen Kevers, Jaguar E-Types, Porsche 911's en Nekafs te bewonderen. "We streven ernaar om ieder jaar weer een laagdrempelig evenement neer te zetten," aldus Michael Reuling, Official Sponsoring & PR. "Zo hebben we al 15 jaar een nauwe samenwerking met onze hoofdsponsor De Meerse Accounts & Adviseurs, maar mochten we dit jaar ook CTS GROUP als nieuwe hoofdsponsor verwelkomen."

Samen met Rabobank Regio Schiphol besteedt de Venniper Koninginnerit dit jaar ook aandacht aan het aspect duurzaamheid. Duurzaamheid gaat verder dan alleen de uitstoot van een auto, denk bijvoorbeeld aan de footprint van de gebruikte materialen en fabricageproces. In Nederland wordt er hard gewerkt aan nieuwe technieken voor de auto-industrie. Een mooi voorbeeld daarvan is de Nuna7 solarauto van de TU Delft. De Venniper Koninginnerit is zeer verheugd te mogen melden dat de Nuna7 tijdens de finish is te bewonderen. In 2017 kwam het Nuon Solar Team uit Delft voor de 7e keer als eerste - na 5 dagen en 3.021 km - over de finish in Adelaide (Australië). Leden van het Nuon Solar Team zijn aanwezig en zullen rond 14.30 uur en 17.00 uur een presentatie geven.

Een andere eye-catcher tijdens de finish is de klassieke Mercedes-Benz LP2223 reportagewagen die in 1970 is geleverd aan de NOS. Dit was een van de eerste mobiele technische wagens die kleurentelevisie kon verzorgen in Nederland. Deze Mercedes rijdt tegenwoordig op GTL, een alternatieve dieselbrandstof dat is gemaakt van aardgas. Niet alleen rijdt de vrachtwagen er beter op, het is bovendien een stuk schoner en is de uitstoot van onder meer fijnstof stikstofdioxiden en NOx zwaveldioxiden een stuk minder.

Iedereen is van harte uitgenodigd om al het moois te komen bekijken tijdens de start om 9.00 uur of bij de finish vanaf 14.30 uur. Speaker Rob van Rossum de auto's zal wegpraten. Onder het genot van deskundig commentaar van Dirk Molenaar en gezellige muziek zullen de equipes vanaf 14.30 uur weer binnengehaald worden. Naast al het moois is er voor kinderen een springkussen aanwezig.

Locatie: Hotel Restaurant De Rustende Jager, Venneperweg 471, 2153 AD Nieuw Vennep.

Meer informatie is te vinden op www.vkrit.nl.