Ondanks een paar druppels lekker met de kap open rijden

25 april 2017

Afgelopen zondag vond de 18e Venniper Koninginnerit plaats. Een jaarlijkse klassiekerrit voor auto’s van 40 jaar of ouder. Dit jaar verschenen 120 oldtimers aan de start bij De Rustende Jager in Nieuw-Vennep.

Het startschot werd gegeven door Bart Siemerink (directeur Keukenhof), waarna de eerste deelnemers vertrokken richting Griekspoor om daar hun routeboek in ontvangst te nemen. Daarna zetten de equipes koers richting de bollenvelden. In Zoetermeer kregen de deelnemers een uitgebreide Italiaanse lunch voorgeschoteld. Na een proef op het parkeerterrein vertrokken de equipes vervolgens richting de Rotte, om vervolgens via Leiderdorp terug te rijden richting de finish in Nieuw-Vennep. Onderweg kregen de deelnemers een ijsje aangeboden namens hoofdsponsor De Meerse Accountants.

Ondanks een regenbuitje hier en daar reden veel deelnemers gewoon met de kap open. Onderweg waren er enkele pechgevallen die vakkundig door de pechhulp van The Classic Way werden opgelost.
Hoewel sommige trajecten lastig werden bevonden, waren veel deelnemers erg enthousiast over de prachtige route die was uitgezet door Fred Hak.

In de Tourklasse eindigden Gerard en Anja van den Top bovenaan het klassement met hun BMW 2002 tii. De Sportklasse werd gewonnen door driver Patrick Verzijden en navigator Carla Hoogweg in hun Peugeot 504 Cabriolet. Zij deden voor het eerst mee aan de Venniper Koninginnerit: “We maken veel ritten mee, maar zijn aangenaam verrast door alle enthousiaste vrijwilligers, de aankleding van het evenement met onder meer het startplatform en de gehele organisatie van start tot finish.”

Dit jaar werd extra aandacht gegeven aan de Verschijningsprijs. Hierbij wordt gelet op de auto, de accessoires en de aankleding van de bestuurders. Johan van de Water en Marleen van Wijk wonnen met hun originele Wegenwacht-uitvoering van de Renault 4L.

Dit jaar konden geïnteresseerden een buskaartje kopen voor een prachtige klassieke Mercedes bus uit 1958, mogelijk gemaakt door EasySlim.nu Nieuw-Vennep. Deze bus reed met 24 inzittenden een deel van de route en stopte onderweg op bepaalde punten waar klassiekers voorbij kwamen. De feedback was dermate positief dat nu al is besloten dit volgend jaar weer aan te bieden aan mensen die geen klassieker hebben, maar de Venniper Koninginnerit wel willen meemaken. Het bestuur kijkt terug op een geslaagde rit en wil via deze weg haar sponsors en marshalls nogmaals bedanken. Meer informatie staat op www.vkrit.nl.