Ondanks wisselvallend weer een zeer geslaagde Venniper Koninginnerit

25 april 2016

Zondag 24 april werd de 17e  Venniper Koninginnerit verreden. Ongeveer 130 klassieke auto's uit 1976 of eerder verschenen aan de start voor een 160 kilometer lange rit. Zoals ieder jaar was er een Vintage-, Sport- en Tourklasse.

In tegenstelling tot voorgaande jaren kregen deelnemers het routeboek niet voor de start, maar pas op het industrieterrein bij de drukker van het boekwerk, Logo's & Letters. Deelnemers hadden 's morgens dus geen gelegenheid om alvast alle routes in te tekenen op de kaart, of lastige stukken te bestuderen. In plaats daarvan was het bij De Rustende Jager een gezellige bijeenkomst met koffie en gebak.

Na het startschot van de Koningin van Nieuw-Vennep, Annelies Groenewoud nam speaker Rob van Rossum het over en vertelde de aanwezige toeschouwers meer over de prachtige bolides die over het startpodium (mogelijk gemaakt door Gebr. Griekspoor en Meerlandbouw) reden. Tijdens de start kwamen alle weertypes voorbij en het was dan ook de eerste keer dat er natte sneeuw viel tijdens de Venniper Koninginnerit.

De route voerde via Uithoorn, Ouderkerk a/d Amstel en IJburg naar pittoreske plaatsjes als Ransdorp en Jisp naar de lunchlocatie bij Bobs Party & Events waar een heerlijk lunch klaar stond. Op het parkeerterrein moesten deelnemers een remproef doen, waarna ze aan de middagetappe konden beginnen. Via de sluizen van IJmuiden, Spaarnwoude, Vijfhuizen reden de deelnemers naar Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Ondanks enkele regen- en hagelbuien reden diverse deelnemers gewoon met de kap open. Bij de finish was het inmiddels al aardig druk met toegestroomd publiek. Speaker Dirk Molenaar met DJ Sander klaar om deelnemers te verwelkomen en te horen hoe het was gegaan.

Er waren dit jaar weer diverse winnaars. De Verschijningsprijs werd uitgereikt door Frank Okhuijsen van hoofdsponsor Lexpoint en ging dit jaar naar Ralph en Riet van Ingen die zich verkleed hadden in zuurstok roze kleding en matchende schoenen en daarmee de rit reden in hun Volkswagen Kever uit 1965. In de Vintageklasse werd de eerste prijs gewonnen door Eric van Straaten en Kathryn Maat in hun Morrus Minor (1932). In de Tourklasse gingen Jaap en Ingrid Kiel (Porsche 356B, 1962) naar huis met de eerste prijs. In Sportklasse waren de derde en tweede plaats weggelegd voor respectievelijk Arnold Hoogenhout en Muriël Tigchelaar (Porsche 356 SC, 1965) en Nicole Oosterink en Mike Kastrop (Porsche 356, 1965). De eerste prijs en de wisselbokaal werden uitgereikt door Kees Tebbens van hoofdsponsor De Meerse Accountants aan Jack Emmelot en Brigitte Haket (Triumph Stag, 1975).

De uitslagen en foto's van het evenement zijn binnenkort te vinden op de website www.vkrit.nl. Volgend jaar vindt de rit plaats op zondag 23 april 2017.