Hoop bekijks aanstaande zondag bij Venniper Koninginnerit

18 april 2016

Op zondag 24 april wordt de 17e Venniper Koninginnerit georganiseerd. Zoals ieder jaar zullen 130 klassieke auto's een route van ongeveer 160 kilometer afleggen. De start en finish vinden plaats in Nieuw-Vennep, waar ook gelegenheid is om de auto's te bekijken.

In de ochtend verschijnen rond 8.00 uur de eerste klassiekers op het parkeerterrein bij De Rustende Jager aan de Venneperweg. Om 9.00 uur wordt het startschot gegeven en zal speaker Rob van Rossum (stadionspeaker van Ajax) toeschouwers meer vertellen over de auto's die een voor een het startplatform oprijden. 's Middags zullen de eerste deelnemers vanaf 15.00 uur terugkeren bij de finish. Hier zal tevens een speaker aanwezig zijn, inclusief muzikale begeleiding. Tijdens de finish is er genoeg ruimte om de klassiekers op het parkeerterrein te bekijken.

Van de 130 deelnemers is de oudste deelnemende auto de Citroën C6 met open laadbak uit 1927, bestuurd door Karel van Geest en navigator Ricardo Tebbens. Naast een sport- en tourklasse is er ook een vooroorlogse vintageklasse. Hieraan doet dit jaar weer een selectie bijzondere auto's mee, waaronder de Lagonda 2 Litre low chassis (1931), Morris Minor (1932), Singer Le Mans (1935) en de voorloper van de Fiat 500, de Fiat Topolino (1937) meedoen.

De Venniper Koninginnerit is inmiddels een begrip in oldtimerland en kent een breed deelnemersveld met zowel alledaagse als hele bijzondere klassiekers. Michael Reuling, bestuurslid: "Ieder jaar mogen we een paar oogappeltjes aan het publiek presenteren, dit jaar onder meer een BMW 327 uit 1938, een Tatra 57K uit 1943 en een Nash Metropolitan uit 1956."

Liefhebbers van Engelse sportwagens kunnen hun hart ophalen bij merken als Triumph, MG, Bentley en Jaguar. Voor fans van Amerikaanse auto's is er genoeg te zien in de vorm van twee Corvette C1's, Studebaker Champion en Cadillacs en Chevrolets uit verschillende periodes. En ook de Duitse en Franse merken zijn goed vertegenwoordigd met onder meer Citroën, Renault, Porsche, Volkswagen, Opel, Mercedes en BMW. Ook doen er dit jaar verschillende legervoertuigen mee aan de rit.

Op zondag 24 april is de Venneperweg afgesloten voor doorgaand verkeer en openbaar vervoer. Meer informatie over de rit en het programma is te vinden op de website.