Ondanks grijze wolken een zeer geslaagde Venniper Koninginnerit

28 april 2015

Afgelopen zondag vond de 16e Venniper Koninginnerit plaats. Zo’n 135 auto’s verschenen aan de start in Nieuw-Vennep voor een prachtige klassiekerrit. Het startschot werd om 9.00 uur gegeven door Harald Bresser van de RAI Vereniging, waarna speaker Rob van Rossum de toeschouwers meer vertelde over de deelnemende auto’s. Ondanks de grijze wolken bleef het bijna de hele dag droog.

De deelnemers vertrokken na het startplatform richting Nieuwkoop. De route voerde via plaatsen als De Hoef en Woerdense Verlaat langs de Meije naar Bodegraven. Hier konden de rijders genieten van een uitgebreide lunch op Fort Wierickerschans. Vanuit de ruimtes hadden de deelnemers goed zicht op de ruim 135 prachtige automobielen die meereden, waaronder een Ferrari 330 4+4 (1966), een Bugatti T37 (1927) en Mercedes-Benz 190SL (1958). Aan het begin van het middagtraject stond een behendigheidsproef op het programma. Via Driebruggen, Goejanverwelle, Benthuizen en Alphen aan den Rijn reden de equipes richting de finish in Nieuw-Vennep. Hier was het publiek in groten getale aanwezig en kon men genieten van de prachtige klassiekers, hapjes en drankjes en muzikaal entertainment van Trio Grande.

Rond 17.30 uur waren de uitslagen bekend. In de Tourklasse wonnen Erik Janssen en Rob Ruinard met hun Hudson Hornet (1951), in de Vintageklasse wonnen Arie en Tineke Roest met de Wolseley Hornet Sports (1930) en in de Sportklasse wonnen Janus van Vliet en Erik Naaijen in hun Triumph Spitfire MKIII (1970). De Verschijningsprijs, voor de equipe die hun kleding het beste afstemde met de auto, ging naar Rosanne Groeneveld en Jolanda Hoogkamer in de Renault Floride (1964).

Deelnemers waren zeer te spreken over de route, die dit jaar voor het eerst werd uitgezet door Fred Hak. Meer foto’s van het evenement zijn binnenkort te vinden op de website.