15e Venniper Koninginnerit groot succes

28 april 2014

Op zondag 27 april werd de 15e Venniper Koninginnerit verreden. Om deze lustrumrit extra speciaal te maken werd er gekozen voor een andere startlocatie dan gebruikelijk. Ongeveer 130 auto's verschenen aan de start bij Kasteel Ophemert in Gelderland, waar zij werden verwelkomd door kasteeldames. Na de regenachtige start vertrokken de deelnemers via een prachtige route richting zilverstad Schoonhoven waar zij een lunch genoten. In de middag konden de kapjes van de klassiekers naar beneden en vertrokken de equipes richting de finish in Nieuw-Vennep.

Aan de rit deden prachtige klassiekers mee als de Jaguar E-Type, Citroën Traction Avant, Tatra T87 en Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale. Ook deden er zeer exclusieve oldtimers mee, zoals een reeks prewar vintage auto's als de Aston Martin Mark II Le Mans, Singer Le Mans, MG J2 en Amilcar CGSs. Bij de Venniper Koninginnerit doen alleen auto's mee van 1975 of eerder. Een uitzondering werd gemaakt voor de Porsche 911 uit 1992 van de Rijkspolitie die buiten mededinging meereed. Een icoon van de Nederlandse wegen. De rijder en navigator reden gehuld in de witte jassen en pothelmen de klassiekerrit.

Bij aankomst in het zonnige Nieuw-Vennep ontvingen de deelnemers een mooie foto die eerder die ochtend door fotograaf Rob Joore werd gemaakt bij de start. Toeschouwers kregen de kans de klassiekers van dichtbij te bekijken op het parkeerterrein. Ondertussen werd de middag muzikaal ingevuld door The Shadow Faction, The Murphy Jets en The Triolettes. De prijzen werden uitgereikt door de koningin van Nieuw-Vennep, Tea Roubos. Jos en Heidi van der Steeg wonnen de verschijningsprijs. In de Tourklasse wonnen Gerard en Anja van den Top in hun BMW 2002 tii L (1973). In de vintageklasse wonnen, net als vorig jaar, Arie en Tineke Roest in hun Wolseley Hornet Sports (1930). In de sportklasse wonnen Tim Brügemann en Mike Kastrop in hun Porsche 356C (1965). Zij mochten ook dit jaar de wisselbeker van De Meerse Accountants mee naar huis nemen.

De reacties van deelnemers en toeschouwers waren uitermate positief. De organisatie kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd evenement.

Foto’s van het evenement zijn binnenkort te vinden op onze website.