De rit van 8 mei 2011

16 mei 2011

Vorige week zondag, 8 mei 2011, vond de 12e Venniper Koninginnerit plaats.

Na maandenlange voorbereiding waarbij alles behalve het weer geregeld werd, verschenen de eerste vrijwilligers in alle vroegte op het Vennepse parkeerterrein tegenover onze paddock, De Rustende Jager. Al om 6.00 uur waren de vrijwilligers hard aan het werk. De genummerde pionnen werden klaargezet, de inschrijftafel ingericht, vlaggen opgehangen, startbogen opgesteld, het geluidssysteem ingeschakeld, gebakjes uit de koelcel gehaald…

Reeds ver voor acht uur rolden de eerste oldtimers het parkeerterrein op. Sommigen al opgewarmd na een rit naar de startlocatie, andere fris en fruitig en mooi opgepoetst uit de garagebox om de hoek. Na het startschot, gegeven door wethouder Arthur van Dijk, gaf speaker Bert van den Dool een kleurrijke presentatie van alle startende automobielen. Bert, bekend van vele oldtimer- en andere auto-evenementen wist de deelnemers en vele toeschouwers te trakteren op een keur van wetenswaardigheden over de aan de start verschijnende automobielen. De dag beloofde een zeer mooie en warme dag te worden en ja hoor, iedereen werd prettig beloond met een zonovergoten rit. Enkele klassiekers kregen het iets te warm onder de motorkap en moesten langs de kant van de weg flink afkoelen. Hier en daar kon de bezemwagen van Lexpoint de helpende hand bieden om gestrande rijdende musea weer op de weg te krijgen.

Na de finish hebben we vele positieve reacties mogen ontvangen over de route, de `instinkers` in het routeboek, het appeltje voor de dorst van De Meerse en de prachtige lunchlocatie. Als organisatie hebben wij wederom genoten van al deze prachtige klassiekers en enthousiaste deelnemers. Wij hopen dat u ook een memorabele dag heeft gehad.

De website wordt regelmatig vernieuwd met foto’s van de afgelopen rit en diverse berichten die in de media zijn verschenen. Mocht u ook foto´s hebben of iets te melden hebben dan houden we ons natuurlijk aanbevolen.

Wij hopen u volgend jaar weer te mogen begroeten aan de start op zondag 6 mei 2012!

Het bestuur van de Venniper Koninginnerit

René Enthoven – Voorzitter

Marit van ’t Hullenaar – Official Route
Madelène den Ouden – Secretaris
Michael Reuling – Official Sponsoring & PR
Jeroen Sjerp – Penningmeester
Pieter-Bas van Straalen – Official Logistiek

Bron: '