Publicatie: Genieten van prachtige klassiekers en gezellige sfeer

01 mei 2011

In de vroegte van aanstaande zondag 8 mei verzamelen in Nieuw-Vennep de eerste klassiekers zich voor alweer de 12e Venniper Koninginnerit. Terwijl de rijders en navigators onder het genot van een kop koffie en gebak zich opmaken voor de rit, kunnen toeschouwers zich buiten vergapen aan alle mooie klassiekers, waaronder een Alvis Speed 25, A-Ford Roadster, Jaguar E-Type en exclusieve Ferrari 250 GT. Om 9.00 uur geven wethouder Arthur van Dijk en de Koningin van Nieuw-Vennep het startschot, waarna de klassiekers één voor één vertrekken. Speaker Bert van den Dool (bekend als acteur en presentator van diverse autoprogramma's) vertelt toeschouwers meer over de diverse automobielen en de kleurrijke personen achter het stuur.

Zoals ieder jaar zal ook in 2011 de rit weer zorgen voor veel plezier in en rond de Haarlemmermeer. Het deelnemersveld is opgedeeld in een sport- en tourklasse die allebei ongeveer 150 kilometer afleggen. De route, uitgezet door Gerard Heimerikx, voert over prachtige wegen naar een bijzondere lunchlocatie. Na dit rustpunt keren ruim 130 klassiekers terug naar de finish bij De Rustende Jager aan de Venneperweg. Vanaf 14.30 uur speelt de band Vota Fonzie om rock 'n roll en seventies pop ten gehore te brengen. Bij de finish vindt traditiegetrouw de prijsuitreiking plaats, terwijl er buiten geborreld en nagepraat wordt over de route van de dag.

De Venniper Koninginnerit is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grotere klassiekerevenementen van Nederland en staat dan ook hoog aangeschreven bij rallyrijders en klassiekerliefhebbers. Uiteraard is de rit onmogelijk zonder de inzet van het bestuur en de ruim dertig vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Ook mag de stichting rekenen op steun van diverse bedrijven uit de regio die de rit een warm hart toedragen en voor de inwoners van de Haarlemmermeer een mooi klassiekerevenement willen neerzetten. Zo hebben de firma's De Meerse Accountants, Lexpoint, De Rustende Jager en A-side media zich al langere tijd verbonden aan dit evenement.

Meer informatie over de rit kunt u vinden op de website www.vkrit.nl.