20e Venniper Koninginnerit: bijzondere oldtimers en groot feest

23 april 2019

Aankomende zondag wordt de 20e Venniper Koninginnerit verreden. De jubileumrit start in Beesd en finisht vanaf 15.00 uur in Nieuw-Vennep.

Vanwege het lustrum heeft het bestuur besloten dit jaar te starten op een unieke locatie in Beesd. Vanaf 9.30 uur vertrekken daar de eerste deelnemers vanaf het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Toeschouwers zijn uiteraard welkom. Zoals ieder jaar is de rit opgedeeld in een sport- en tourklasse, waarbij zo’n 120 tot 130 auto’s heel veel mooie stukken van Nederland gaan zien. Welke stukken blijft geheim tot de dag van de rit.

Na een uitstekende lunch zullen de deelnemers koers zetten richting De Rustende Jager in Nieuw-Vennep, de vaste paddock van de Venniper Koninginnerit. Omdat het publiek 's morgens het spektakel rond de start in het dorp moet missen zal het feest bij de finish uitbundiger zijn. Toeschouwers zien vanaf 15.00 uur de eerste deelnemers arriveren.

Liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Onder de deelnemende equipes bevinden zich weer pareltjes zoals een Talbot K78 Berline (1931), Singer Le Mans Special Speed (1935), Lincoln K363A (1937) en een Ford V8 Super de Luxe Coupe (1946). Of wat te denken van een Buick Super Carrera Panamericana (1952), Corvette (1979), Rolls Royce Silver Shadow II (1978) of de Ford AC Black Draft Racing Cobra (1965). Uiteraard doen er ook weer diverse prachtige Jaguar E-Types, Porsche 911s en MG B’s mee. Tijdens de finish is er gelegenheid om de bolides van dichtbij te bekijken op het parkeerterrein. De live-band The Twips voor muzikaal entertainment. De prijsuitreiking vindt plaats rond 17.00 uur.

Zondag 28 april is de Venneperweg ter hoogte van De Rustende Jager afgesloten voor doorgaand verkeer. De bus wordt omgeleid via de Bosstraat. Meer informatie is te vinden op www.vkrit.nl.