14e Venniper Koninginnerit groot succes

06 mei 2013

Op zondag 28 april werd door ruim 130 equipes de 14e Venniper Koninginnerit verreden. Het lentezonnetje scheen uitbundig waardoor de prachtige klassiekers goed tot hun recht kwamen en er met open kap gereden kon worden. Nieuw dit jaar was de toevoeging van de vintageklasse aan de reeds bestaande sport- en tourklasse.

Het startschot werd ’s morgens om 9.00 uur gegeven door burgemeester Theo Weterings van de Haarlemmermeer. Vervolgens nam speaker Bert van den Dool het woord over om tal van bijzonderheden te delen met het publiek terwijl de klassiekers een voor een vertrokken over het startplatform. De route voerde vanaf het startpunt in Nieuw-Vennep richting het Gooi waar men kon genieten van een uitgebreide lunch in Naarden aan het Gooimeer. Na de lunch reden de klassiekers via een prachtige route richting Amsterdam langs idyllische plekjes, om aan het einde van de middag terug te keren naar Nieuw-Vennep. Bij de finish voor De Rustende Jager stonden de bands ShadowFaction en The Murphy Jets klaar met muziek uit de jaren ’60 en ’70. 

Deelnemers konden zich aanmelden voor de vintage-, sport- of tourklasse die elk hun eigen routes en uitdagingen kenden. In de vintageklasse namen tien prachtige en exclusieve auto’s deel van voor 1950. Onder de deelnemende auto’s bevonden zich onder meer een Singer Le Mans (1934), Amilcar CGSs (1927), Wolseley Hornet D-back Saloon (1930), MG J2 (1932) en Alvis Speed 25 Open Tourer (1937). Maurice Dioncre, bestuurder van de prachtige MG J2 en lid van de Dutch Vintage Sports Car Club, deed voor het eerst mee in de vintageklasse: “De organisatie is een geoliede machine. Het is een prachtig evenement, waarbij goed gezorgd wordt voor alle deelnemers. We hebben vandaag een prachtige route gereden die veel uitdagingen kent, maar zonder de flauwe instinkers. Het is dus opletten geblazen. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij.” De route is zoals ieder jaar uitgezet door Gerard Heimerikx die ook dit jaar weer veel lof kreeg van de deelnemers. Peter Stap in de Triumph TR4: “Ik organiseer  samen met navigator ook wel eens ritten en ik heb de afgelopen 35 jaar al vele ritten en rallies gereden, maar deze stak er op alle fronten met kop en schouders bovenuit.”

Naast de vintage-auto’s waren er ook andere prachtige klassiekers te zien, waaronder de Lancia Fulva Sport Zagato en Alfa Romeo 1300 GT Junior Bertone. Maar ook meer alledaagse klassiekers waren van de partij, waaronder de Volkswagen Kever, Triumph TR4, MG A, Nekaf Jeep, Jaguar XK 120 OTS en Porsche 356. Zoals ieder jaar werd er een verschijningsprijs uitgereikt aan het mooiste geheel. Deze ging naar de equipe van René Hoogerwerf en Albert de Heij met een prachtige Citroën Traction Avant 11 Berline Normale uit 1953. De eerste prijs in de vintageklasse ging naar Arie en Tineke Roest in de Wolseley Hornet Sports uit 1930. De eerste prijs van de tourklasse is gewonnen door Ralph en Riet van Ingen in de Volkswagen Kever uit 1965. De eerste prijs van de sportklasse is gewonnen door de equipe Mike Kastrop en Tim Bügemann met de Porsche 356 uit 1965.